skip to Main Content

Mikro Rukola

200.00 rsd500.00 rsd

Nemojte da vas zavara sa svojom malenom veličinom, jer ukusom prevazilazi svog odraslog predstavnika.
Mikro rukola ima prepoznatljiv papreni ukus, sa slakastim, zemljanim i orašastim nijansama.
Ukusna sirova, pa se može se koristiti u tortiljama, kao toping za picu ili zeleni dodatak za mesna jela.

Šifra proizvoda: ay2zostmfl Kategorije: ,

Opis

Mikrobilje rukole sastoji se od 1 do 2 mala srcolika lista pričvršćena za vitku svetlu stabljiku. Svojim ukusom može se svrstati i u začinsko mikobilje. Papreni ukus rukole je najintenzivniji u ovom izdanju, ali pored ljutine ostvalja sladak i orašast ukus.

Mikro rukola je bogata proteinima i esencijalnim aminokiseliama koje su neophodne za naš organizam. Sadrži vitamine A, B, C, E i K, ali i folate koji su prirodni parnjaci folnoj kiselni (sintetički oblik vitamina koji se koristi u većini suplemenata). Takođe sadrži fosfor i minerale poput kalcijuma, gvožđa i magnezijuma. Odlična je za jačanje imunog sistema i za očuvanje zdravih i jakih kostiju.

Rukola je iznenađujuće lep dodatak u mesnim jelima, poput junećeg ragua, ali i kao vitaminski dodatak u testeninama i rižotoima. Sjajna je kao toping za picu, u tortiljama i kao tvist u kaprese salti dodajući samo nagoveštaj ljutine i donoseći druge ukuse. Kao delikatan sastojak najboje je konzumirati ga sirovog, kako bi zadržao sve svoje hranljive sastojke.

Bogat fosforom i esencijalnim aminokiselinama.
Ima prepoznatljiv ljutkast ukus
Sadrži Vitamine A, B, C, E i K

Čuvati u frižideru

Oprati pre upotrebe

Filtrirana voda

Netretirano

Bio seme

Proveren supstrat

Back To Top