skip to Main Content

Mikro Kukuruz

130.00 rsd360.00 rsd

Mikro kukuruz ima duge, svetlo žute listove.
Tekstura mu je hrskava i sveža, a ukus sladak kao pravi kukuruz šećerac.
Sadrži vitamine A, B, C i E, ali i minerale poput kalcijum, gvožđe i magnezijuma.
Odličan je kao slatki dodatak slanim jelima za pravi umami doživljaj.
Ali i sjajan za dekoraciju raw torti ili uz sladoled od avokada.

Šifra proizvoda: rsm2vn7i0z Kategorije: ,

Opis

Mikro Kukuruz je delikatana i šećernoslatka biljčica iz naše ponude zeleniša. On može biti dodatak slatkim i slanim jelima. Pošto se uzgaja u mraku, mikro kukuruz ima dugacke svetlo žute listove sa hrskavom i svežom teksturom. Zbog svoje boje, izgleda vrlo dekoratvno na tanjru, pa je popularan za fotografisanje jela.

Sadrži vitamine A, B, C i E, ali i minerale kao što su kalcijum, gvožđe, magnezijum i kalijum. Mikrobilje kukuruza je dobar izvor ferulinske kiseline, snažnog biljnog antioksidanta. Nekoliko istraživačkih studija pokazuje da ferulinska kiselina igra vitalnu ulogu u prevenciji raka, ali i redukuje UV indukovano oksidativno starenje kože.
Takođe sadrži dobre nivoe nekih vrednih grupa vitamina B-kompleksa kao što su tiamin (B-1), niacin (B-3), pantotenska kiselina (B-5), riboflavin (B-2), piridoksin (B-6) i folate.
Mikro kukuruz je prava proteinska bomba, jer može sadržati i do 30 grama proteina na 100 grama svežeg proizvoda.

Može se jesti sa salatom, ubacivati u burito ili sendviče, ili kombinovati sa svežim voćem u voćnoj salati. Odličan je kao sveža slatka grickalica za sve koji se pridržavaju određene ishrane. Može se koristiti i kao jestivi ukras na kolačima i sladoledima. Kao delikatan sastojak najboje je konzumirati ga sirovog, kako bi zadržao sve svoje hranljive sastojke.

Bogat kalijumom, folatima i vlaknima.
Odličan izvor magnezijuma i proteina.
Sadrži Vitamine A, B, C, E.

Čuvati u frižideru

Oprati pre upotrebe

Filtrirana voda

Netretirano

Bio seme

Proveren supstrat

Back To Top