skip to Main Content

Mikro Grašak

130.00 rsd360.00 rsd

Mladi i hrskavi izdanci graška spadaju u najpopularnije mikrobilje.
Imaju pravi letnji ukus, koji je poput sveže ubranog graška. Bogat je vitaminama A,B, C, D, E  i K, ali i omega 3 kiselinama, proteinima i vlaknima. Ima mnogo antioksidanata i fitonutrijenata neophodnih za jačanje imunog sistema.
Izvrstan sirov u salatama, kao ukras ili se koristi kao osnova za salate. Ali se može kratko prodinstati na puteru za topli prilog uz glavno jelo.

Šifra proizvoda: bufe1kcl2w Kategorije: ,

Opis

Mikrobilje graška ima blago orašast, slatkast ukus, prilično sličan ukusu celog graška koji je u sezoni tokom proleća i leta. Listovi su im baršunasto mekani, a stabljike su hrskave sa zemljanom aromom. Grašak je vrlo popularno mikrobilje, jer je zbog svojih vitica i blagih šara na lištovima, vrlo fotogeničan.

Grašak kao mikrobilje sadrži puno vitamina K koji je neophodan za zgrušavanje krvi i mnoge druge važne procese u telu. Takođe je pun vitamina A,B, B-3, C, D, E i K, kao i folatima, beta karotenima i antioksidantima. Zeleniš graška pomaže kod dijabetesa, u prevenciji raka i održavanju dobrog zdravlja srca. Mikro grašak je bogat vlaknima i pomaže kod regulisanja telesne težine.

Odličan je u svežim salatama, kao dodatak prolećnim rolnicama ili izmiksan u sveži pesto sos. Takođe se može kratko prodinstati na puteru za topli prilog uz glavno jelo. Kao delikatan sastojak najboje je konzumirati ga sirovog, kako bi zadržao sve svoje hranljive sastojke .

Bogat kalijumom, aminokiselinama, gvožđem i beta karotenima.
Odličan izvor kalcijuma, magnezijuma, fosfora.
Sadrži Vitamine A, B, C, D, E i K

Čuvati u frižideru

Oprati pre upotrebe

Filtrirana voda

Netretirano

Bio seme

Proveren supstrat

Dodatne informacije

Težina -
Back To Top