skip to Main Content

Mikro Brokoli

130.00 rsd360.00 rsd

Ukus je nežan, sa blagim notama brokolija i kupusa.
Bogat je nutrijentima, pa 50g mikro brokolija pokriva dnevni unos vitamina C, E i K.
Nivo suflorafana u ovoj vrsti Zeleniša, ubraja brokoli u povrće koje pomaže u borbi protiv raka, ali i dijabetesa i srčanih oboljenja.
Koristite kao dodatak za picu, salate ili testeninu. Može se dodavati u servirane supe, omlete, i druga topla jela. Popularan je i kao dodatak za ceđenje sokova.

Šifra proizvoda: z26hsnug4c Kategorije: ,

Opis

Mikro Brokoli je delikatna biljčica, sa blagim zelenim ukusom, koji podseća na brokoli  i kupus. Listovi su jarko zeleni sa tankom beličastom stabljikom. U poređenju sa potpuno uzgojenim brokolijem, istraživačke studije su pokazale da sveže mikrobilje brokolija sadrži do 40 puta više sulforafana – prirodnog jedinjenja za koje je poznato da smanjuje upale, detoksikuje telo i bori se protiv slobodnih radikala.

Brokoli kao mikrobilje je odličan izvor vitamina A, B-3, B-5, B-6, C, E i K, ali i minerala poput kalcijuma, mangana, gvožđa, magnezijuma, selena, cinka, kalijuma i fosfora. Zbog svog velikog sadržaja sulforafana, spada u grupu super hrane neophodne u borbi protiv raka. Takođe je bogato folatima, vlaknima, proteinima i antioksidantima.

Mikrobilje Brokolija je savršen dodatak salatama, jelima od mesa, jaja ili sira i sendvičima. Takođe je odičan kao zeleni dodatak za smoothie ili hladno ceđene sokove. Kao delikatan sastojak najboje je konzumirati ga sirovog, kako bi zadržao sve svoje hranljive sastojke.

Bogat kalijumom, folnom kiselinom, vlaknima, proteinima i antioksidantima.
Odličan izvor hlorofila, fosfora, magnezijuma, karotena.
Sadrži Vitamine A, B-3, B-5, B-6, C, E i K.

Čuvati u frižideru

Oprati pre upotrebe

Filtrirana voda

Netretirano

Bio seme

Proveren supstrat

Back To Top