skip to Main Content

Mikro Bosiljak

300.00 rsd

Mikro bosiljak je deliktna i mekana verzija poznatog začina sa oduševljujuće intenzivnim ukusom.
Sadrži proteine i vitamine A, B6 i C, D, E i K.
Bogat vitaminima i miniralima, predstavlja idealnu opciju za obogaćivanje bolonjez sosa, kao svež dodatak sladoledu od limuna ili kao aromatična dekoracija za tonik.

Šifra proizvoda: q9jwh6h73b Kategorije: ,

Opis

Mikrobilje bosiljka je iznenađujuće puno hranjivih sastojaka. Sadrži proteine i vitamine A, B6 i C, D, E i K. Takođe sadrži i minerale poput kalcijuma, gvožđa, cinka, magnezijuma, bakra, fosfora, pa čak i kalijum. Deluje protivupalno i ima antibakterijsko dejstvo, pa je odličan za održavanje imunog sistema i za odbranu od bakterija i virusa. A zbog vitamina D učestvuje i očuvanju zdravih kostiju. Zbog svog aromatičnog ukusa i mirisa, ima i anti stres učinak. Pun je i antioksidanata, aminokiselina i hlorofila.

Svi ljubitelji ovog začina biće oduševljeni sa intenzitetom ukusa, koji je jači nego kod zrelih listova bosiljka. Listovi su nežni i jarke zelene boje, a nakon konzumiranja ne ostaje onaj hemijski ukus koji može imati stariji bosiljak.

Možete koristiti mikro bosiljak na isti način kao i bosiljak do sad. Odlično ide u omletima, na salatama i svim italijnskim jelima za autentičan doživljaj. Takođe može da se doda i u džin tonik, ili uz dezerte sa panakotom i jagodama. Kao delikatan sastojak najboje je konzumirati ga sirovog, kako bi zadržao sve svoje hranljive sastojke.

Bogat vitaminima A, B, C, D, E i K
Odličan izvor kalcijuma, gvožđa i cinka.
Sveža i intezivna aroma bosiljka.

Čuvati u frižideru

Oprati pre upotrebe

Filtrirana voda

Netretirano

Bio seme

Proveren supstrat

Back To Top